مدیریت پهنای باند در میکروتیک

نترل پهنای باند در میکروتیک به دو روش Simple Queue و Queue Tree قابل تنظیم خواهد بود و ما در این مقاله قصد داریم روش Simple Queue را آموزش دهیم. پیش از اینکه به آموزش queue در تنظیمات روتر میکروتیک بپردازیم، باید این نکته را یادآور شویم که در روش Simple Queue، کیوها به ترتیب پردازش میشوند و اگر به صورت گروهی روی یک رنج IP استفاده شوند، ممکن است تنظیمات اعمال شده به طور صحیح عمل نکند. بنابراین جهتکنترل ترافیک اینترنت دقیق تر، بهتر است Simple Queue را روی تک IP آدرس ها تعریف کنید. از خوانندگان عزیز میخواهیم که اگر نیاز به آموزش مدیریت پهنای باند شبکه به روش Queue Tree دارند، در پایین صفحه قسمت نظرات کاربران حتما درخواست خود را ثبت کنند. حالا نویت آن رسیده که به مدیریت پهنای باند در میکروتیک بپردازیم. پس با ماه همراه شوید و مراحل زیرا قدم به قدم انجام دهید.
برای شروع اعمال تنظیمات مدیریت پهنای باند در میکروتیک، در قدم اول باید وارد نرم افزار wnbox شده و به روتر میکروتیک متصل شوید. سپس از منوی نرم افزار گزینه Queue را انتخاب نمایید تا پنجره Queue List باز شود.

اولین تب از این پنجره، Simple Queue می باشد و برای شروع تنظیمات مدیریت پهنای باند در میکروتیک، شما می بایست روی آیکن + یا add کلیک کنید تا وارد پنجره New Simple Queue شوید. بخش های مهم آموزش queue از این قسمت شروع می شود و شما مدیران و کاربران شبکه بمنظور تنظیم میکروتیک برای اینترنت و منابع شبکه داخلی می بایست نکات گفته شده در این مقاله آموزشی را با دقت کامل انجام دهند.

در پنجره New Simple Queue باید پنج پارامتر مهم را در بخش General تنظیم کنید. در عکسی که مشاهده می کنید، ما این پنج پارامتر را شماره گذاری کرده ایم و برای هر شماره توضیحات آن را نیز ارائه داده ایم که یکی از مهترین قسمت های آموزش queue در این مقاله می باشد.
- در قسمت name یک نام دلخواه برای تنظیمات خود انتخاب کنید. دقت داشته باشید که بمنظور مدیریت پهنای باند در میکروتیک برای هر IP، شما می بایست یک نام مناسب برای تنظیمات queue هر آی پی تعریف کنید تا در آینده بتوانید آنها را به درستی تشخیص دهید و بهینه سازی های مختلفی را روی تنظیمات میکروتیک اعمال نمایید.
- در قسمت target می بایست آدرس IP کلاینتی که می خواهید روی آن به مدیریت پهنای باند در میکروتیک بپردازید را وارد کنید.
- در قسمت Dst باید یک destination address برای اعمال بهتر کنترل پهنای باند در میکروتیک برای کلاینت مربوطه انتخاب کنید.
- در قسمت max limit باید حداکثر پهنای باند مجاز را برای کلاینت مدنظر در نظر بگیرید. برای محدود كردن حجم دانلود در میکروتیک، می بایست پهنای باند محدود شده ای را در این قسمت وارد نمایید.
- در قسمت time قادر خواهید بود محدودیت های مدیریت پهنای باند در میکروتیک را در بازه زمانی تعیین شده ای برای کلاینت ها و کاربران خود در نظر بگیرید. به عنوان مثال می توانید تایم اداری روزانه را به منظور بستن دانلود در میکروتیک برای کاربران خود در نظر بگیرید.

در این بخش از آموزش queue، قصد داریم نحوه اعمال تنظیمات مهم در بخش حرفه ای تب Advanced را تشریح کنیم. در این قسمت از تنظیمات تخصصی مدیریت پهنای باند در میکروتیک، دو پارامتری که درعکس مشخص کرده ایم، مهمترین تنظیمات روتر میکروتیک در بخش Advanced می باشد.
- در قسمت limit at می بایست حداقل پهنای باند مجاز برای کلاینت مورد نظر را در دو حالت آپلود و دانلود تعیین کنید.
- در قسمت priority باید اولویت های دسترسی به حداکثر پهنای باند شبکه که در بخش general تعیین کرده اید را تعیین نمایید. عدد ۱ بالاترین، و عدد ۳ پایین ترین اولویت برای رسیدن کلاینت ها به max limit یا حداکثر پهنای باند تعیین شده در شبکه می باشد.
در پایان جهت ذخیره تنظیمات اعمال شده، می توانید روی منوی اصلی winbox کلیک کنید و و از گزینه tools، دکمه Torch را انتخاب کنید و نتیجه تنظیماتی که به منظور مدیریت پهنای باند شبکه برای روتر میکروتیک انجام داده اید را تست کنید. در این مقاله سعی کردیم به زبانی ساده، به آموزش مدیریت پهنای باند در میکروتیک بپردازیم و کاربردی ترین تنظیمات روتر میکروتیک جهت کنترل پهنای باند شبکه و اینترنت کلاینت ها را تشریح کنیم. خاطر نشان می کنیم آموزش queue که در این مقاله به آن پرداختیم، روش Simple Queue برای کنترل پهنای باند IP های مشخص یا کلاینت های بخصوص می باشد و مناسب مدیریت پهنای باند در میکروتیک برای گروهی از کلاینت های شبکه نیست